Tuinaanleg

 

Nadat het ontwerp definitief is goedgekeurd, gaan de professionals van Global Gardening aan de slag. Afhankelijk van het ontwerp worden planten en materialen ingekocht. Er wordt gestart met het project.

 

Fase 1

Allereerst wordt de oude bestaande situatie afgebroken, voor zover dit nodig is. Dit verschilt per project. Bij een huis in een nieuwbouwwijk zijn geen oude elementen aanwezig. Bij een bestaande tuin juist wel. Bij een renovatie waarbij oude en nieuwe elementen bij elkaar worden gevoegd, blijven gedeeltes van de bestaande tuin in takt.

 

 

Fase 2

Vervolgens worden de juiste hoogtes uitgezet. Eventueel in combinatie met grondverbetering. De eerste contouren van de nieuwe tuin worden zichtbaar.

 

 

Fase 3

De derde fase is het begin van een zichtbare opbouw, hierin worden vaste elementen geplaatst zoals verhardingen, erf afscheidingen en andere beeldbepalende objecten als vijvers, fonteinen, verhogingen in borders door middel van stenen of hout, verlichting, etc.

 

 

Fase 4

De laatste fase is het aanbrengen van visueel groen. Door middel van hagen, bomen, het gazon, verhogingen of verlagingen in uw tuin kunnen wij uw tuin visueel dieper of breder doen worden. Waarna de resterende plantvakken worden gevuld met een wisselende variatie van planten. Hierbij worden bloeitijden, bloemen, bladvariaties en de hoogtes met elkaar afgewisseld volgens het besproken schema in de ontwerpfase.

 

Tuinrenovatie

 

Het aanpassen van een tuin met behoud van zoveel mogelijk aanwezige 'dode' en levende materialen is een kunst. Een kunst die wij met ons ambacht hebben leren combineren. We kijken met respect naar de planten waar u al jaren van geniet. Daarnaast bekijken we welke 'dode' materialen (b.v. tegels of decoraties) in de nieuwe tuin een plekje kunnen krijgen.


Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Global Gardening:
Stuur ons een persoonlijk bericht via ons contactformulier
Telefoon: 024 - 379 10 80 / Gsm: 06 209 767 87
E-mail: info@globalgardening.nl 

 

Wilt u meer lezen over de laatste trends en nieuwe producten op het gebied van tuinieren? Neem dan eens een kijkje op de blog Beste voor mijn tuin.

 


Global Gardening - Houtweg 10A- 6551 AJ WEURT - Tel 024 - 3791080 - info@globalgardening.nl